Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Στα ίχνη της χαμένης Ατλαντίδας

Κάθε τόσο μια ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, τη θρυλική αυτή μεγαλούπολη που πιστεύεται ότι βυθίστηκε από τσουνάμι, χιλιάδες χρόνια πριν...


Με αφορμή λοιπόν τα τραγικά γεγονότα της Ιαπωνίας, αμερικανοί επιστήμονες βγήκαν στο Reuters και ανακοίνωσαν πως εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα κάπου στη Νότια Ισπανία.

“Ξέρω είναι δύσκολο για όλους μας να καταλάβουμε πώς μπορεί μια ολόκληρη πόλη να παρασυρθεί 100 χιλιόμετρα μακριά, αλλά αυτή είναι η δύναμη του τσουνάμι”, είπε ο Ρίτσαρντ Φροντ του Πανεπιστημίου του Χαρτφορντ.

Ο κ. Φροντ ανέφερε στο Reuters πως για να λύσει το μυστήριο, αυτός και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια δορυφορική φωτογραφία που ενδεχομένως να ήταν η Ατλαντίδα.

Κατάφεραν να βρουν το μέρος από την φωτογραφία στο Cadiz της Ισπανίας. Εκεί, θαμμένη σε μια απέραντη ελώδη περιοχή υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αρχαία πόλη της Ατλαντίδας.

Η ομάδα που αποτελείται από αρχαιολόγους και γεωλόγους το 2009 και το 2010 χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό από υπόγεια ραντάρ, ψηφιακό χάρτη και υποβρύχια τεχνολογία προκειμένου να εξερευνήσουν την τοποθεσία.

Η ανακάλυψη του Φροτν αποτελείται από περίεργη σειρά από πόλεις, όπως υποστηρίζει, που χτίστηκαν από τους πρόσφυγες μετά την πιθανή καταστροφή της Ατλαντίδας από το τσουνάμι .

Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας που δεν χάθηκαν στο τσουνάμι πήγαν στην ενδοχώρα και έχτισαν καινούριες πόλεις.

Τα ευρήματα της ομάδας θα παρουσιαστούν στην εκπομπή του National Geographic, “Αναζητώντας την Ατλαντίδα”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ύπαρξη αυτών των πόλεων σημαίνει πως η Ατλαντίδα βρίσκεται κάπου θαμμένη στην νότια ακτή της Ισπανίας.

“Πρόκειται για κάτι που μας δίνει τη σιγουριά ότι η ανεύρεση της Ατλαντίδας είναι πολύ κοντά...”, πρόσθεσε ο Φροντ. 



amaliadapress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου