Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τέλος τα ζώα από το τσίρκο;


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί ειδική διάταξη

Ειδική διάταξη, με την οποία θα απαγορεύεται η διατήρηση ζώων σε τσίρκο με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για κάθε είδους θεάματα ή για τη χρησιμοποίησή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, θα προωθήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...


Όπως αναφέρει σε έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, η συγκεκριμένη διάταξη θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο «Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις», η οποία επικαιροποιεί και συμπληρώνει όλη τη μέχρι σήμερα νομοθεσία που αφορά στην προστασία των ζώων.

Ειδικά πάντως για τα ζώα του τσίρκου η υφυπουργός αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενιαία νομοθεσία που να έχει εκπονηθεί από τα νομοθετικά όργανα της Ε.Ε. και να απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ζώων σε τσίρκο παρά μόνο σχετικές εθνικές διατάξεις της Αυστρίας και της Μ. Βρετανίας.

Το έγγραφο της υφυπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαϊτση Αποστολάτου, με την οποία ζητούσε να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης των ζώων και να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται ζώα στο τσίρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου