Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΦΡΙΚΗ:σκότωναν επίτηδες αμάχους στο Αφγανιστάν κι έβγαζαν φωτογραφίες γελώντας!!!

Έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο βασανισμών Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ, Αμερικανοί στρατιώτες καλούνται και πάλι να λογοδοτήσουν για εγκλήματα. Αυτή τη φορά πρόκειται για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Αφγανιστάν. 

  ...


Δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel  δημοσιεύει τρεις φωτογραφίες, στις δύο από αυτές εικονίζονται Αμερικανοί στρατιώτες πάνω από δολοφονημένο άμαχο. Σύμφωνα με το περιοδικό, είναι μέρος του υλικού 4.000 φωτογραφιών και βίντεο που συγκέντρωσαν οι συντάκτες του άρθρου στη διάρκεια πεντάμηνης έρευνας για τη δράση μιας "ομάδας θανάτου" Αμερικανών στρατιωτών. Αποτελούν και μέρος της δικογραφίας που έχει στο μεταξύ σχηματιστεί. 

   


Στο στρατοδικείο έχουν οδηγηθεί ήδη δύο από τους στρατιώτες που παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στις δολοφονίες. Η δίκη του επικεφαλής της ομάδας Κάλβιν Γκιμπς δεν έχει αρχίσει ακόμη. Κατηγορούνται για τρεις δολοφονίες Αφγανών αμάχων που έχουν ήδη παραδεχτεί οι δύο κατηγορούμενοι. Άγνωστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των δολοφονηθέντων. Η "ομάδα θανάτου" υπό τον Γκίμπς δολοφονούσε χωρίς λόγο Αφγανούς αμάχους, φωτογραφίζονταν πάνω από τα πτώματα, κρατούσαν μέλη του σώματος των δολοφονημένων για τρόπαια. Κοινός παρονομαστής των δολοφονιών ήταν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες σκηνοθετούσαν τη δολοφονία έτσι ώστε να δίνεται ή εντύπωση ότι δέχτηκαν επίθεση από το θύμα.






Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε σήμερα συγνώμη επίσημα "για τον πόνο" που προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν αμερικανούς στρατιώτες να διαπράττουν ωμότητες στο Αφγανιστάν.

  

"Ζητούμε συγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες αυτές", δήλωσε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

    Οι πρακτικές που διακρίνονται στις φωτογραφίες "είναι απεχθείς σε εμάς ως ανθρώπους και είναι αντίθετες με τις αρχές και τις αξίες του στρατού των ΗΠΑ".

   




Οι ενέργειες αυτές αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μια διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώπιον στρατοδικείου, επισημαίνει η ανακοίνωση. "Η διαδικασία στο στρατιωτικό δικαστήριο μιλάει από μόνη της", αναφέρει ο στρατός.

  

"Οι φωτογραφίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την πειθαρχία, τον επαγγελματισμό και το σεβασμό που χαρακτήρισαν τη δράση των στρατιωτών μας επί σχεδόν δέκα χρόνια επιχειρήσεων" στο Αφγανιστάν, τονίζεται στην ανακοίνωση.


ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου