Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Respect to Panathinaikos!

Ο Νταμιά Λόπεθ του καταλανικού ραδιοφωνικού σταθμού RAC1 αρθογραφεί για χάρη του gazzetta.gr κι ενόψει του σημερινού αγώνα με την Μπαρτσελόνα αναλύει πως o Παναθηναϊκός είναι πάντα... Παναθηναϊκός κι η Μπάρτσα  θα πρέπει να προσέχει...

«Θεωρώ πως ο Τσάβι Πασκουάλ, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, δε θέλει να το πει, αλλά η ομάδα του είναι το φαβορί να νικήσει, επειδή είναι οι κάτοχοι του τροπαίου και στην ACB και στο Copa del Rey όχι απλώς κερδίζουν τα παιχνίδια, αλλά το κάνουν με ευκολία, με μεγάλες διαφορές. Αν η Μπαρτσελόνα αγωνιστεί σε καλό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κερδίσει ένα ματς εδώ και μετά στην Ελλάδα, με τον κόσμο στην έδρα να κάνει τη συνέχεια. Ωστόσο, εδώ στη Βαρκελώνη είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Έχω παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω ότι παίζει με τέσσερις παίκτες μακριά από το καλάθι και με έναν ψηλό, τον Μπατίστ. Ο Διαμαντίδης είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ξέρω πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχει ο Μάριτς. Σε αυτό τον τομέα ίσως ο Μόρις αποδειχθεί παίκτης-"κλειδί". Δεν είναι σέντερ, είναι πάουερ φόργουορντ και μπορεί να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η Μπαρτσελόνα γενικότερα, πάντως, θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του.

Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι πως έχει τον ίδιο προπονητή για πάρα πολλά χρόνια. Όταν ο προπονητής είναι ο ίδιος, οι παίκτες γνωρίζουν τα συστήματα, πώς να κινηθούν. Στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Πασκουάλ κι οι παίκτες του το σέβονται αυτό. Σέβονται ότι ο Ομπράντοβιτς έχει τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό και συνολικά εφτά μαζί και με Παρτιζάν, Μπανταλόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Βασίλη Σπανούλη από τον Ολυμπιακό, κίνηση σημαντική. Αλλά για τον Παναθηναϊκό σημασία έχει ο Ομπράντοβιτς που είναι επί χρόνια με τους παίκτες.

Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν η χειρότερη ομάδα στον κόσμο, υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό του. Όπως και για το ελληνικό μπάσκετ από τα '80s, από τον Άρη του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ελληνικό, ιταλικό κι ισπανικό μπάσκετ είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα έχει δύο ευρωπαϊκά και πρέπει να τη σεβαστείς κι εσύ. Και μιλώντας για playoffs, ο Παναθηναϊκός ίσως είναι πιο δύσκολος αντίπαλος απ' ό,τι η Κάχα Λαμποράλ, ποιος ξέρει... Η ιστορία κι η φανέλα παίζουν ρόλο αυτή τη στιγμή.

Είναι δύσκολο να νικήσει κανείς τρεις φορές τη Μπαρτσελόνα. Γι' αυτό πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει τα δύο ματς εδώ κι ο Παναθηναϊκός θα κάνει μία νίκη στην Ελλάδα. Άντε δύο. Αλλά τρεις νίκες είναι απίθανο να κάνει. Όχι απίθανο, αλλά εξαιρετικό δύσκολο. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει μία νίκη στη Βαρκελώνη, με τον κόσμο στην Αθήνα ποιος ξέρει... Ίσως να είναι πιθανό...».

gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου