Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Παίρνουν μέτρα στο Καραϊσκάκη!

Να πέσουν οι τόνοι, αλλά και να ληφθούν μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, είναι το βασικό νόημα στην σύσκεψη που είχε την Τρίτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης με οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και security του Καραϊσκάκη.




Ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομάδας σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μώραλης και ο διευθυντής ασφαλείας Γιάννης Τσιρώνης. Σε αυτήν τη συνάντηση έδωσαν επίσης το «παρών» ο διευθυντής του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» Γιώργος Χατζημανώλης, ο υπεύθυνος της διαχείρισης εισιτηρίων Βασίλης Βασιλειάδης, εκπρόσωποι της εταιρίας security του Καραϊσκάκη, καθώς και οι επικεφαλής των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας μας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά τη διεξαγωγή αγώνων, την αποτροπή της εισόδου φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και πώς αυτή μπορεί να μην επαναληφθεί και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του γηπέδου και θα συμβάλουν στην αποτροπή περιστατικών που κάνουν ζημιά στην προσπάθεια της διοίκησης και της ομάδας.

Ο Μαρινάκης ζήτησε επίσης από την εταιρία security, έκθεση με προτάσεις και με όλες τις λεπτομέρειες για την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ ζήτησε τη συνδρομή τόσο των οργανωμένων φιλάθλων, όσο και των υπεύθυνων της εγκατάστασης του σταδίου Καραϊσκάκη για τον εντοπισμό των δύο, τριών ατόμων που επιχείρησαν να προπηλακίσουν ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας.
Τι μέτρα αποφασίστηκαν

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν επίσης και θα υλοποιηθούν άμεσα τα ακόλουθα μέτρα:

1. Δημιουργία περιμετρικής περίφραξης στο στάδιο Καραϊσκάκη, προκειμένου να γίνεται καλύτερος και διπλός έλεγχος στους φιλάθλους και να μηδενιστεί η όποια πιθανότητα εισόδου στο γήπεδο ατόμων χωρίς εισιτήριο.

2. Να υπάρξει όσο το δυνατόν πληρέστερος έλεγχος από την εταιρία Security και φυσικά με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποτροπή εισόδου στο γήπεδο καπνογόνων και βεγγαλικών, όπως επίσης να υπάρξει με μεθοδικό τρόπο και συνεχή επικοινωνία προς τους φιλάθλους, αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με τη χρήση των παραπάνω, τα οποία μόνο πρόβλημα δημιουργούν στην ομάδα και στην έδρα.

3. Αύξηση της δύναμης των security, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη τόσο εκτός, όσο και εντός γηπέδου.

4. Να γίνει επέκταση του προστατευτικού διάφανου πλαστικού (πλέξι γκλας) και στις  θύρες του πετάλου που βρίσκεται προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

5. Λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, αποφασίστηκε να μην πάρει η ομάδα εισιτήρια σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.
6. Αποφασίστηκε κάθε φίλαθλος να μπορεί να παίρνει μόνο με τη δική του ταυτότητα έως δύο εισιτήρια και να μη χρησιμοποιεί την ταυτότητα οποιουδήποτε τρίτου, προκειμένου να αγοράζει εισιτήρια.
Να ηρεμήσουν τα πνεύματα...

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζήτησε από τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας να επικρατήσει ψυχραιμία και να πέσουν οι τόνοι παρά τα απολύτως καταδικαστέα περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, τον προπηλακισμό διαιτητή, καθώς και την επίθεση στο σπίτι του ποδοσφαιριστή της ομάδας, Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και τις απειλές για νέα επίθεση και στο σπίτι του Αντώνη Νικοπολίδη.
Έκκληση προς Παναθηναϊκό και ΜΜΕ
Παράλληλα, όπως τονίστηκε είναι υποχρέωση της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να μη συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα. Εκτός αυτού ο Ολυμπιακός κάλεσε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να προβεί σε καταδίκη των παραπάνω περιστατικών και με ανάλογη κίνηση (με ανακοίνωσή της) και να συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και η οποία δεν βοηθά ούτε το ποδόσφαιρο, αλλά ούτε πολύ περισσότερο και την κοινωνία. Επίσης από τον Ολυμπιακό έκαναν έκκληση και προς τα ΜΜΕ να συμβάλλουν και όχι να πυροδοτούν, με δημοσιεύματά τους, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου