Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Μια δύσκολη απεργία»

«Πολύ δύσκολη» χαρακτηρίζουν την αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι διοργανωτές της, η ΕΛΑΣ, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, καθώς η οργή κατά των μέτρων της κυβέρνησης αλλά και του πολιτικού κόσμου καθίσταται όλο και πιο έκδηλη σε μεγάλες ομάδες των πολιτών.


Πέραν των δυο συγκεντρώσεων που διοργανώνονται στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30 το πρωί) και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10 το πρωί, σωματεία, κινήσεις και μεμονωμένα πρόσωπα δίνουν εξαρχής ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι γεμάτη πριν ξεκινήσουν για τη Βουλή οι δυο μεγάλες συγκεντρώσεις.

Στους διοργανωτές των συγκεντρώσεων έχουν φτάσει πληροφορίες ότι αγανακτισμένοι πολίτες, αλλά και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές κινήσεις, διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, παραλληλίζοντάς την μάλιστα όπως προ ημερών ο κ. Αλέκος Αλαβάνος με την πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο.

Η ΕΛΑΣ θα διαθέσει πολύ μεγάλες δυνάμεις έξω από την Βουλή, ενώ ήδη ισχυρές δυνάμεις περιφρουρούν δημόσια κτίρια, καθώς φοβούνται καταλήψεις από ακραίες ομάδες διαδηλωτών. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι καταλήψεις κτιρίων που προσχεδιάζονταν από αναρχικές δυνάμεις μάλλον απέτυχαν, ενώ η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δυναμικούς ακτιβισμούς, αποφεύγοντας όμως τη βία.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χτες στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε σωματεία που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η δημιουργία πολυπληθούς και δυναμικής περιφρούρησης, ώστε οι συγκεκριμένοι χώροι να μην χρεωθούν τυχόν επεισόδια, ενώ δεδομένη θεωρείται και η περιφρούρηση της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Από την Κουμουνδούρου συνέδεαν την ένταση της κινητοποίησης με το αν θα λάβει ή όχι η κυβέρνηση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος με τους μετανάστες της Υπατίας, πρωτοβουλία που ελήφθη τελικά το βράδυ χτες όπως αποκάλυψε τοreal.gr , και η οποία εξ αρχής απορρίφθηκε από μέρους τουλάχιστον των αλληλέγγυων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ποιοι θα μιλήσουν στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με το πιθανότερο να επιλεγούν «δευτεροκλασάτα» στελέχη, καθώς θεωρείται ότι αν μιλήσουν οι κ. Γιάννης Παναγόπουλος και Σπύρος Παπασπύρος θα προκαλέσουν μέρος του ακροατηρίου. Πηγές της ΓΣΕΕ μάλιστα διέψευδαν στο real.gr «φήμες» ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν θα παραστεί στην συγκέντρωση. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε αφίσα με την ένδειξη «Καταζητείται» για τον κ. Γιάννη Παναγόπουλο, αφίσα που τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσε και μέσα στα γραφεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου