Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των ΜΚΟ

Φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, προσκόμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργ. Ντινόπουλος. 


Παρότι ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας δεν έχει ακόμη ανοίξει, ο κ. Ντινόπουλος προσήλθε στην εισαγγελέα κ. Κυβέλου στην οποία προσκόμισε στοιχεία που είχε δώσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την Οικολογική Κίνηση Δράμας που φέρεται να έχει εισπράξει την περίοδο 2002-2003 ποσό ύψους 532.000 ευρώ.

Όπως είπε στην εισαγγελέα ο κ. Ντινόπουλος, ύστερα από επικοινωνία που είχαν μαζί του οι υπεύθυνοι της Κίνησης, τα χρήματα αυτά δεν μπήκαν στα ταμεία της. Ο βουλευτής προσκόμισε τις δύο συμβάσεις χρηματοδότησης που είχε υπογράψει η Οικολογική Οργάνωση Δράμας το 2002 και το 2003 με το Υπουργείο Εξωτερικών, απ’ τις οποίες προκύπτει, όπως επεσήμανε, ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης δεν ήταν 532.500 ευρώ, αλλά 105.000 ευρώ, ενώ η τελευταία δόση της χρηματοδότησης ουδέποτε εκταμιεύτηκε.

Έτσι η Οικολογική Κίνηση Δράμας έλαβε, τελικά, από το Υπουργείο Εξωτερικών το ποσό των 84.000 ευρώ. Υπουργός Εξωτερικών ήταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Ντινόπουλος ισχυρίζεται πώς σημερινός υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας βεβαιώνει ότι από τα ταμεία του Υπουργείου του βγήκε το ποσό των 532.500 ευρώ, κάτι που γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. για το τι ακριβώς συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου