Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Προίκα 700 δισ. στο Ταμείο Στήριξης

Κεφαλαιακή βάση 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να δανείζει γύρω στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ, θα έχει το μελλοντικό Ταμείο Στήριξης του ευρώ.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανακοινώθηκε στο.τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης...


«Συμφωνήσαμε για τις πτυχές που αφορούν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας»,τον ΕΜΣ, ανέφερε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τόνισε, επίσης, ότι προκειμένου να είναι δυνατόν να δανειστούν έως 500 δισ. ευρώ σε κράτη, που συναντούν μεγάλες δυσκολίες στη δανειοδότησή τους, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, «ο μηχανισμός αυτός θα έχει μία κεφαλαιακή βάση 700 δισ.ευρώ».

Ποσό 80 δισ. ευρώ θα καταβληθεί από τα μέλη της ευρωζώνης, με τη μορφή του κεφαλαίου μιας εταιρείας ειδικά για τον σκοπό να δανειοδοτεί κράτη με δυσχέρειες δανειοδότησης, η οποία πρόκειται να συσταθεί, με έδρα στο Λουξεμβούργο.

Τα υπόλοιπα 620 δισ.ευρώ θα είναι ένα «ληξιπρόθεσμο (απαιτητό)» κεφάλαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις (παράπλευρες) εγγυήσεις του, διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ.

Η ανάγκη ενός ποσού 700 δισ.ευρώ, ώστε απ αυτό να μπορεί να δανειστούν τα 500 δισ. ευρώ, εξηγείται από τη βούληση, που υπάρχει, να «υπάρξουν εγγυήσεις ότι, θα είναι εφικτή η καλύτερη δυνατή αξιολόγηση» γιά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας εκ μέρους των αρμόδιων ξένων οίκων. Άλλωστε, γι αυτό ακριβώς ένα τμήμα της κεφαλαιακής βάσης θα αποτελείται από τις παράπλευρες εγγυήσεις των κεφαλαίων, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.http://www.24wresenimerwsi.gr/2011/03/700_23.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+24wresenimerwsi%2FdFeh+%2824%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου