Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την επέμβαση στη Λιβύη


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλοι μας παρακολουθούμε τις εξεγέρσεις κατά των Καθεστώτων των Αραβικών Κρατών, τις οποίες χαιρετίζουμε, όπως και κάθε κίνημα ανά τον Κόσμο που σαν στόχο έχει την καθιέρωση της Δημοκρατίας, τη διασφάλιση της Ελευθερίας, την εμπέδωση της Ισοπολιτείας και της Ισονομίας..
.
Είναι επίσης δεδομένη η θέση μας ότι η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να ενισχύσει όλα τα Κινήματα, τα οποία εκφράζουν τη θέληση των Λαών να έχουν ένα μέλλον χωρίς δεσποτικά και τυρρανικά καθεστώτα. Επίσης οφείλει να εφαρμόζει ενιαίους κανόνες και όχι να αντιμετωπίζει επιλεκτικά τα καθεστώτα αυτά, με κριτήρια που υπακούουν στις πανανθρώπινες αξίες και όχι στα συγκυριακά συμφέροντα κάποιων χωρών.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η Διεθνής Κοινότητα διαθέτει μεγάλο καμβά ενεργειών και κινήσεων, στις οποίες μπορεί να προβεί. Η χρήση της βίας αποτελεί την έσχατη κίνηση. Άλλωστε η ιστορία αποδεικνύει ότι, τις περισσότερες φορές, οι πολεμικές επεμβάσεις, δημιουργούν εκατόμβες νεκρών μεταξύ των άοπλων και ανυπεράσπιστων πολιτών και οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.
Στο πλαίσιο αυτό η θέση μας ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ είναι ότι, στη περίπτωση της Λιβύης, η δράση της Διεθνούς Κοινότητας πρέπει να εξαντληθεί στην πίεση του Καθεστώτος που κυβερνά τη Λιβύη, να αποδεχθεί την εκεχειρία και την κατάπαυση του πυρός και την δρομολόγηση μίας διαδικασίας δημοκρατικής μετάβασης στη Λιβύη. Η Διεθνής Κοινότητα να εγγυηθεί την εκεχειρία αυτή εξαντλώντας όλα τα διπλωματικά μέσα.
Η παρατεταμένη χρήση βίας δεν συμβάλλει σε μία λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Λιβύη και δεν εγγυάται με τον τρόπο που όλοι θέλουμε μία πορεία δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου