Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη σωτηρία του πλανήτη

Θέληση και διάθεση χρειάζεται, και η σωτηρία του πλανήτη μπορεί να γίνει …παιχνιδάκι. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο φουαγιέ του νέου δημαρχιακού μεγάρου της πόλης και ξεκίνησαν να παίζουν το Planet Book, το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον...


Το παιχνίδι εξελίσσεται πάνω σε ένα δέντρο. Οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει» τον πλανήτη, ενώ παράλληλα μπορούν να μάθουν για τη δραστηριότητα των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας. Στόχος των παικτών είναι να μαζέψουν τα κομμάτια ενός παζλ και να ξαναφτιάξουν τη γη.

«Είναι ένα παιχνίδι γνώσεων, όπου τα παιδιά ενημερώνονται για το περιβάλλον, τη μόλυνση, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειες, ενώ παίζοντας με αυτό βγαίνουν πιο σοφά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλωσορίζοντας τους μαθητές.

Το Planet Book δημιουργήθηκε από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και έχει διατεθεί σε περισσότερα από 500 σχολεία της χώρας. Στο παιχνίδι συμμετέχουν, επίσης, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου