Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Απόσυρση και στα αγροτικά με προσθήκη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο


ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Yπουργείο Οικονομικών με προσθήκη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντάσσει και τα αγροτικά οχήματα στο καθεστώς της απόσυρσης. Η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε ζητήσει να συμπεριληφθούν και τα αγροτικά οχήματα στο μέτρο της απόσυρσης και να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών...

Συγκεκριμένα, σε απάντησή του Υπουργείου Οικονομικών, στην υπ’ αριθμόν 11596 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 17/02/11, σχετικά με την υπαγωγή και των αγροτικών οχημάτων (φορτηγών κλπ) στις διατάξεις του καθεστώτος απόσυρσης, αποσαφηνίζεται ότι με προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο (αρθ. 30, παρ. 5) δίνεται τελικά η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς της απόσυρσης των αγροτικών οχημάτων (φορτηγών).
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κουσελάς, πληροφορεί περαιτέρω την κ. Γιαννακοπούλου ότι η απόσυρση αποσκοπεί στην αντικατάσταση κυκλοφορούντων επιβατικών αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, ηλικίας άνω των 12 ετών, που αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα ρύπανσης του περιβάλλοντος, με καινούρια αυτοκίνητα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία λόγω των μειωμένων εκπομπών ρύπων συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς όπως τόνισε το αίτημά των αγροτών της Μεσσηνίας αλλά και, γενικότερα, των αγροτών όλης της χώρας προς την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε δεκτό, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός της απόσυρσης είναι πρωτίστως η προστασία του περιβάλλοντος από τα ρυπογόνα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας. Επομένως, ένα τέτοιο μέτρο που δεν θα συμπεριελάμβανε τα αγροτικά αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας τα οποία είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα, θα ήταν αναμφισβήτητα ατελές. Το Υπουργείο αντιλήφθηκε αυτήν την παράλειψη και ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς δεν υπήρχεκάποιος σοβαρός λόγος για την εξαίρεσή των αγροτικών οχημάτων από την απόσυρση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου