Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Εκλέγεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Έσση την Κυριακή, 27 Μάρτη 2011

Γεμίζουν καθημερινά τα γραμματοκιβώτιά μας με προεκλογικό υλικό για τις εκλογές της Κυριακής. Ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κοινοτικά και Δημοτικά Συμβούλια) στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης μπαίνει στην κρίση του πολίτη. Γερμανοί και Κοινοτικοί πολίτες σε όλα τα χωριά και τις πόλεις καλούνται να επιλέξουν τπους εκλεκτούς τους στην Τ.Α. ..
Μεταξύ των υποψηφίων και πάρα πολλοί Έλληνες, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που εκλέχτηκαν σε όλα τα επίπεδα της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης. Η εκλογή γίνεται με τον πιο δημοκρατικό τρόπο: Από ένα ψηφοδέλτιο, που αποτυπώνονται όλες οι παρατάξεις και όλοι οι συνδυασμοί πολιτών, ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ή να διαγράψει από τη λίστα όσους και όποιους θέλει μέχρι τον ανώτερο αριθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της εκλογικής του περιφέρειας. Έτσι μπορεί να δώσει μέχρι και τρεις ψήφους στα αγαπημένα του πρόσωπα (από οποιοδήποτε κόμμα ή συνδυασμό, αφού διαθέτει τόσους σταυρούς, όσα είναι και τα μέλη του Δ.Σ. για το οποίο ψηφίζει) και να διαγράψει επίσης όποιον ή όποιους θέλει από τη λίστα των υποψηφίων. Μπορεί απλά να δώσει όλους τους ψήφους σε ένα κόμμα, σταυρώνοντας μόνο το κόμμα της επιλογής του ή μια εκλογική λίστα και να μοιραστούν οι υποψήφιοι τις ψήφους του με τη σειρά που είναι εγγεγραμένοι ή να τους μοιράσει ο ίδιος όπως εκείνος θέλει. Το ψηφοδέλτιο είναι αρκετά μεγάλο, θυμίζει μια παλιά ελληνική  εφημερίδα, αλλά ο καθένας μπορεί να το πάρει στο σπίτι του και να επιλέξει με την ησυχία του, κάνοντας χρήση της επιστολικής ψήφου.
Όλα αυτά είναι με κάθε λεπτομέρεια στα διάφορα προεκλογικά των κομμάτων, αλλά και στα πληροφοριακά δελτία του υπουργείου εσωτερικών. Σπάνια βγαίνει άκυρο ένα ψηφοδέλτιο, σημασία έχει να πάει κανείς για να ψηφίσει. 
Θα επανέλθουμε για να ξαναθυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες της περιοχής μας  το δικαίωμα τουεκλέγειν (το εκλέγεσται έπρεπε να το έχουν ήδη εκδηλώσει από νωρίστερα).
Σχεδόν σε όλα τα ψηφοδέλτια θα βρει υποψήφιους Έλληνες, που είναι συνήθως σήμερα νέοι που γεννήθηκαν, σπούδασαν, εργάζονται και θα ζήσουν εδώ. Δικαίωμά τους να θέλουν να έχουν και λόγο στα πολιτικά δρώμενα. Ας στηρίζουμε εκείνους που θεωρούμε ικανούς!



http://kapistri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου